Vaka sayıları artınca Covid-19 testi kuyruğu uzadı

Normalleşme ile koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının hızla arttığı Diyarbakır'da, test için hastane önünde kuyruk oluşurken, fiziki mesafe dikkate alınmadı.

Vaka sayıları artınca Covid-19 testi kuyruğu uzadı

Son günlerde koronavirüs vaka sayısının hızla arttığı Diyarbakır’da test yaptırmak için hastane önünde oluşan kalabalıkta fiziki mesafe dikkate alınmadı, uzun kuyruklar oluştu. Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise Diyarbakır için katıldığı televizyon programında Türkiye’nin Vuhan’ı benzetmesi yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesiyle başlatılan ‘normalleşme’ süreciyle birlikte koronavirüs vaka sayısının hızla yükseldiği kentler arasına İstanbul’un ardından Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Konya, Ankara ve İzmir geliyor.

Hastaneler önünde koronavirüs kuyruğunun oluştuğu Diyarbakır’da hastalık belirtisi gösterenler test yaptırmak için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Oluşan uzun kuyrukla birlikte ortaya çıkan görüntü önümüzdeki günlerde daha da vahim bir tabloyla karşı karşıya kalınacağına işaret ediyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, “Böyle bir süreçte normalleşmek hiç normal bir durum değil. Yetkililerin aldığı önlemler toplum sağlığı açısından eksiktir. Biz toplum olarak kendi önlemlerimizi almazsak, daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz” açıklaması yaptı.

Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise Diyarbakır için katıldığı televizyon proğramında Türkiye’nin Vuhan’ı benzetmesi yaptı.