Vaka görülen fabrika çalışmaya devam ediyor!

Sistem Alüminyum'un Tekirdağ'daki fabrikasında iki koronavirüs vakası görüldü. İşçilerden biri yoğun bakımda. İşçilerden edindiğimiz bilgiye göre, fabrika yönetimi test talebini reddetti.

Vaka görülen fabrika çalışmaya devam ediyor!

Sistem Alüminyum’un Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde bulunan fabrikasında iki koronavirüs vakası görüldü. İşçilerden birinin yoğun bakımda olduğu belirtildi. İddiaya göre, tanı konan iki işçinin diğer işçilerle temas kurduğu bilinmesine rağmen test talebi fabrika yönetimi tarafından reddedildi.

İşçiler, Sağlık Bakanlığının ‘yaygın uygulanıyor’ diyerek açıkladığı filyasyonun gerçekleşmediğini belirterek fabrika yönetiminin ‘kendi imkanlarınızla test yaptırın’ dediğini açıkladı. Doktorla görüşme yapan Sistem Alüminyum işçileri doktorun karantinada kalın uyarısı yaptığını iddia etti.

MAAŞ KESİNTİSİ TEHTİDİ

Bazı işçiler işten kaçınma hakkını kullanarak işe gelmedi. İş yeri yönetimi ertesi gün fabrika panosuna, doktor tarafından verilmiş bir rapor olmadan yıllık izinlerin kullanılamayacağını, doktorun sözlü uyarısı ile işe gelmeyenlerin maaşlarından gelmedikleri gün kadar kesinti yapılacağı notunu astı.

DOKTOR ‘KARANTİNADA KALIN’ DEDİ

İşçilerin iddiasına göre, fabrika, sokağa çıkma yasağı olan cumartesi günü üretimin devam edeceğini söyledi, fabrika yönetimi ise iddiayı reddetti.

Halktv’den Neslişah Bozkurt’un haberine göre işçiler, şunları söyledi:

“Hayatımızdan endişe ediyoruz, bir arkadaşımız yoğun bakımda iş yeri yeterli önlemlerin alındığı söylüyor ama biz Koronavirüs bulaşmış olan iki arkadaşımızla sürekli temas halindeydik birlikte çalışıyorduk. Gittiğimiz doktor bize 14 gün karantinada kalın uyarısında bulundu, bazı arkadaşlarımız bu yüzden işe gelmedi ama dün sabah iş yeri yönetiminin panoya gelmeyenlerin maaşlarından kesinti yapılacağının söylendiği bir notla karşılaştık, yani tehdit edildik. Sağlık Bakanlığı filyasyonu kime uyguluyor, merak ediyoruz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu şartlarda çalışmak istemiyoruz.”