Uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakılan genç kadının babası: 'Olayların üstü örtülüyor'

Uzman Çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırıya maruz bıraktığı ve ardından intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E.'nin babası Fuat E., “Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor'' dedi.

Uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakılan genç kadının babası: 'Olayların üstü örtülüyor'

Batman’ın Beşiri ilçesinde 24 yaşındaki uzman çavuş Musa Orhan’ın 4 gün boyunca cinsel istismarına maruz kalan ve sonrasında intihar eden 18 yaşındaki İ.E. 33 gün sonra hayatını kaybetti.

Baba Fuat E., “Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Beni hiçbir Allah’ın kulu sormadı. Binlerce mağdur var. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum” diye konuştu.

Aile, geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenlemişti:

DEVLET ADAMIYIM BANA GÜVEN

Baba Fuat E., kızının yaşadıklarını, “Musa Orhan, kızımı ‘Devlet adamıyım, ayda 13-14 bin TL maaşım var, bana güven’ diyerek ikna etmiş. Yanına almış. Kızımı yine uzman çavuş olan bir arkadaşının evine götürmüş. Kızıma hap ve alkol vererek sarhoş ediyor. 4. gün kızım, ‘Niye nikâh yapmıyorsun, beni niye bu hale getirdin, aileme dönemiyorum’ diyor. Musa O. ise, ‘Operasyona gidiyorum. 1-1.5 ay operasyonda kalacağım. İzmir’de kuzenim var, al 500 TL oraya git. Hemen gelir nikâh basarız’ diyor. Kızım İzmir’e gittiğinde Musa O. telefonunu kapatıyor” sözleriyle ifade etti.

KIZIMI GÖSTERMEDİLER

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’a konuşan baba, kızı intihar girişiminde bulunmadan 1 hafta önce savcılığa şikâyette bulunduklarını söyleyerek, “Kızım, Batman’a döndükten sonra Musa O.’ya 4 gün boyunca mesaj yazıyor ama cevap verilmiyor. İntihardan 1 hafta önce savcılığa şikâyet dilekçesini verdik. Kızım Musa O’ya yazdığı mektupta, ‘Beni tehdit ettin, ya kendimi ya da seni öldürecektim. Sana gücüm yok’ diye yazmış. Kızım yoğun bakımda olduğu hastanedeki sağlık görevlileri, son 3 gündür ne bana ne de annesine kızımı gösterdiler. Doktor, ‘Savcılığa, Emniyet’e kime giderseniz gidin, isterseniz şikâyet edin kesinlikle gösteremeyiz’ dedi” ifadelerini kullandı.