Üniversiteyi 'aile çiftliği'ne çeviren rektör: Seçimler iyi ki kaldırıldı

3 kızı ve 2 damadı KTÜ'de görev yaptığı ortaya çıkan Rektör Süleyman Baykal, görev süresi dolmasına yakınken "Seçimlerin kalkması iyi oldu" dedi.

Üniversiteyi 'aile çiftliği'ne çeviren rektör: Seçimler iyi ki kaldırıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) “aile çiftliği”ne döndürdüğü ortaya çıkan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’dan rektörlük seçimlerine ilişkin şaşırtmayan bir açıklama geldi.

Trabzon’ın yerel haber sitesi Sayfa 61′deki habere göre, “üniversitelerdeki seçimlerin kendine has olumsuzlukları olduğunu” öne süren Baykal, “KTÜ’de de seçimlerin kalkması iyi oldu. Takdiri Sayın Cumhurbaşkanımız kullanacak. İnce eleyip sık dokunan bir anlayışla atama yapılacaktır. Üniversitelerde seçimin getirdiği bazı olumsuzluklar artık yaşanmayacak. Kırgınlıklar, beklentiler oluyordu bunlar olmadan üniversite dışı kararla KTÜ’de rektör atanmış olacak” dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın görev süresinin 8 Ağustos’ta dolacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın üç kızının ve iki damadının üniversitede öğretim görevlisi olduğu ortaya çıkmıştı. Rektör’ün kızı Hanife Baykal Şahin’in KTÜ’de öğretim üyesi, diğer kızı Leyla Baykal’ın Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, üçüncü kızı Elif Baykal Kablan’ın ise Mühendislik Fakültesi Araştırma görevlisi olduğu öğrenilmişti. Elif Baykal Kablan’ın eşi Yavuz Kablan’ın da KTÜ’de iki sınavı ilk sırada kazanıp öğretim üyesi olduğu bir diğer “çiftlik” bilgisi olarak kamuoyuna yansımıştı. Baykal’ın diğer damadı Mürsel Şahin ise Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.