Üniversitelilerden pedofiliyi propaganda eden profesöre tepki

"Üniversitelerde akademisyen sıfatıyla dolaşan gericilere ise gençliğin pabuç bırakmayacağı bilinmelidir."

Üniversitelilerden pedofiliyi propaganda eden profesöre tepki

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, gerici Akit TV’de çocuk istismarını propaganda etmişti.

Akit TV’de konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, “12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş. O yaştaki biri süper kadındır” ifadelerini kullanarak skandala imza atmıştı.

Üniversitelilerden bu skandal sözlere “Gericileri Üniversitelerden Kovacağız!” yanıtı geldi.

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, açıklamasında Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar’ın kamerasını açık unutmasıyla birlikte sarf ettiği sözleri de yeniden hatırlattı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şöyle:

Gericileri Üniversitelerden Kovacağız!

AKP iktidarıyla birlikte gericilik bütün toplumda yeşertildiği gibi üniversitelere de sirayet etmiş durumda. Üniversiteler bizzat sermaye sınıfı ve AKP eliyle gericilerin, faşistlerin insanlık dışı düşüncelerinin dillendirildiği ve bütün bunların bilimsel düşünce adı altında söylendiği alanlar haline dönüştürüldü.

Geçtiğimiz günlerde Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar’ın kamerasını açık unutmasıyla birlikte sarf ettiği sözler kamuoyunun gündemine gelmiş ve tepkiler sonucu Orhan Acar’ın istifa ettiği duyurulmuştu.

Şimdi ise gerici Akit TV’de konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, “12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş. O yaştaki biri süper kadındır” ifadelerini kullanarak akademinin geldiği noktayı gözler önüne sermiştir.

Üniversitelerde görev yapan gerici düşünceye sahip bu kişilerin güveninin ise AKP iktidarından geldiği bilinmelidir.

AKP iktidarı, çocuk yaşta evliliği meşrulaştırarak, çocuk istismarından yargılananları serbest bırakarak, diyanetin gerici ve insanlık dışı fetvalarına tam boy onay vererek gericiliğin her alanda yayılmasının ve bundan kaynaklı yaşanan çürümenin sorumlusu olarak karşımızda durmaktadır.

Üniversitelerde akademisyen sıfatıyla dolaşan gericilere ise gençliğin pabuç bırakmayacağı bilinmelidir.

Çocuk yaşta evliliği ve pedofiliyi savunan ve meşrulaştıran İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven hakkında derhal yasal işlem başlatılmalı ve görevinden alınmalıdır.

İstanbul Aydın Üniversitesi, bu durum hakkında kamuoyunu bilgilendirmelidir.

TKH Gençliği

15.05.2020