Üniversiteler için 'fuhuş evleri' diyen gerici Sofuoğlu: Cümleyi bana gösteremeyeceksiniz, böyle bir cümle kullanmadım

AKP'li profesör Sofuoğlu, söylemlerinin kamuoyu nezdinde yanlış anlaşıldığını belirterek, “Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim, bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim. Cümleyi siz bana gösteremeyeceksiniz, kullanmadım çünkü” ifadelerini kullandı.

Üniversiteler için 'fuhuş evleri' diyen gerici Sofuoğlu: Cümleyi bana gösteremeyeceksiniz, böyle bir cümle kullanmadım

Yandaş Akit TV’de üniversiteler için ‘fuhuş evleri’ ifadelerini kullanan bir dönem AKP’den milletvekili aday adayı da olan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, olayın ardından ilk kez açıklama yaptı. Gerici profesör Sofuoğlu “’Üniversiteler fuhuş yuvası’, nerede dedim, bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim? Cümleyi siz bana gösteremeyeceksiniz, kullanmadım çünkü” dedi.

Söylemediği bir cümle yüzünden kendisinden özür dilemesini beklediklerini iddia eden Sofuoğlu, “Kamuoyunda ve bütün Türkiye’de insan izlediği videoyu da mı anlayamaz; video kesildi, öncesi ve sonrasında bunu söyledim, şöyle yaptım deniliyor ya Oda Tv’nin servis ettiği videoda tamamı ile var ben anlamıyorum, gülüyorum. Gülüyorum derken tabii ki kamuoyunun karşısında saygısızca gülmek falan değil. Siz neden böyle bir şey söylediniz deniliyor; ben ne dedim ki, bana ne dediğimi söyleyin.

Üniversiteler fuhuş yuvası, nerede dedim bana cümlesini gösterin, ben bunu nerede söyledim. Söylemediğiniz bir konuyu söylediniz diye videoyu servis ediyorlar, videoda var zaten söylemediğim. Ben bunu açıklama için de yapmıyorum, kamuoyu bunu o videoyu izlediği zamanda anlayabilirdi. Ben üniversite ile ilgili açıklama yapıyorum, yanımdaki konuk sözümü kesiyor işte üniversite şehrin yapılarına katkıda bulunuyor derken, yapılar diyor ben o yapılar diyerek üniversite olayı bitiyor, o özne ile açıklamaya başlıyorum. Ben üniversiteyi anlatmıyorum ki orada ve üniversiteyi anlatmadığımı devamında söylüyorum, apartlar diyorum. Ondan sonra gidin emlakçılar, komşular size anlatsın diyorum. Emlakçılar, komşular üniversiteyi ne bilir. Çok ilginç yani, özür dileyecek bir şey yapmadım ki ben, şu sözü söylemedim, söylemediğim için özür dilerim, böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.