Üniversitede torpil iddiası: 91 puanlı aday elendi, 70 puanlı aday atandı

Üniversitede diyetisyenlik pozisyonu için yayınlanan ilanda KPSS’den 80 ile 90 puan alan onlarca adayın başvurusu kabul edilmezken, 70 puan alan aday 'asil' olarak listede yer aldı.

Üniversitede torpil iddiası: 91 puanlı aday elendi, 70 puanlı aday atandı

Üniversitelerde sık sık gündeme gelen torpil iddialarına bir yenisi de Çanakkale’den geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 195 sözleşmeli personel almak üzere resmi internet sitesinde ilan yayınladı. Yayınlanan ilana göre, alınacak personel için KPSS puanı aranırken, 195 personel içinden bir de diyetisyen alınacağı ilanda yer aldı.

İlanda alınacak diyetisyen için KPSS puanının yanında; Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak, TÜRKAK TS EN ISO / IEC 17025:2017 İç Denetçi Eğitimi Belgesine sahip olma kriterleri de arandı.

Daha sonra yine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde diyetisyen pozisyonunun ön değerlendirme listesi yayımlandı. Yayımlanan listedeki bir ayrıntı dikkat çekti.

Aykırı’dan Egehan Erkün’ün haberine göre, ilgili pozisyon için aranan özel kritere uyan tek kişi 70.80490 KPSS puanıyla diyetisyen olarak göreve atandı. İlgili pozisyon için başvuru yapan ve KPSS puanı 90’ın üzerinde olan adayların ise özel şartları sağlamadığı, “Başvuru Şartlarını Taşımamaktadır” ifadeleri ile yazıldı.

Bu durum yine “adrese teslim” ilan eleştirilerine neden olurken, KPSS’den 70’in üzerinde puan alan 80 kişinin neden kabul görmediği açıklanmadı.

İşte ÇOMÜ’nün sitesinde yayımlanan o listenin tamamı şöyle: