'Ümraniye'de bir tekstil atölyesinde 5 arkadaş, 15 dakikada virüse yakalandık'

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, Türkiye'de ilk kez 11 Mart’ta tespit edildiği duyurulan koronavirüs vakasına, 3 Mart 2020'de 4 eski silah arkadaşıyla birlikte yakalandıklarını söyledi.

'Ümraniye'de bir tekstil atölyesinde 5 arkadaş, 15 dakikada virüse yakalandık'

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, 3 Mart 2020’de kendisi gibi emekli olan 4 silah arkadaşı ile birlikte Ümraniye’de bulunan bir tekstil atölyesine gitti. 15 dakika atölyede kalan 5 arkadaşın hepsi kısa süre sonra hastalandı.

DHA‘nın  haberine göre, hastalık sürecini anlatan Tuğamiral Eraydın, şu ifadeleri kullandı:

“Ben hayatım boyunca sağlıklı beslenen, spor yapan ve hiç sigara içmemiş biriyim. Hatta doktora başvurmadan 2 gün önce spor salonunda 15 kilometre koştum. 3 Mart’ta virüsü aldık ve 7 Mart’ta 41 derece ateş ile ilk belirtileri yaşadım. Büyük bir titreme ve üşüme ile uyandım. Eşime, kızlarıma hissettirmeden kendimi biraz geriye çektim ve onlarla özellikle nefes mesafesinde olmamaya dikkat ettim. Ateş düşürücülerle kendime geldim. Toplam 28 gün hastanede geçirdim. Tam 22 gün tedavi altında kaldım. Şunu söylemem gerekiyor, biz 5 arkadaş 15 dakika içinde çok kolay bir şekilde Ümraniye’deki bir tekstil atölyesinde bu virüse yakalandık. 2 arkadaşımız evde hafif atlattılar. Ben dahil 3 kişi ise hastanelik oldu. Bizler 57-58 yaşlarında sağlıklı yaşam biçimini benimsemiş emekli askerleriz. Kendimizi ve bağışıklık sistemimizi güçlü bilirdik ama bu illetin ne kadar kolay bulaşıcı olduğunu gördük. Bizim meydan okumamıza karşı bu virüsün neler yapabileceğini çok yakından gördük. Dolayısıyla bu konuda hakikaten yanıldığımızı söylemem lazım. Çok agresif bir virüs ile mücadele ettim. Beni en çok hırpalayan ise yüksek ateş oldu. O süreçte halüsinasyonlar bile gördüm.”

Virüsün bulaştıktan sonraki süreçte mücadelenin çok zor olduğunu söyleyen Eraydın, “Ben hayatı boyunca spor yapan ve hiç sigara kullanmamış birisiyim. 15 kilometre koştuktan 2 gün sonra 41 derece ateş ile yattım.” dedi