Umman, Suriye Büyükelçisini yeniden atayan ilk Körfez ülkesi oldu

Umman, Suriye'nin başkenti Şam'a sekiz yıl sonra büyükelçi atadı.

Umman, Suriye Büyükelçisini yeniden atayan ilk Körfez ülkesi oldu

Umman, Suriye’de yeniden büyükelçi tesis eden ilk Körfez Arap krallığı oldu. Umman’ın yeni Şam Büyükelçisi Turki Mahmud el Busaidi, dün Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim tarafından kabul edildi. Elçinin gerekli evrakı Muallim’e teslim ettiği ve görevine resmen başladığı belirtildi. Muallim ile Busaidi’nin Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra çeşitli alanlarda işbirliğini geliştirmenin ele alındığı belirtildi.

2011’de Suriye savaşının başlaması sonrası 2012’de Şam’daki büyükelçiliklerini kapatan Körfez Arap krallıkları içinde bu tavrından geri dönen ilk ülke olan Umman, diğerlerinden farklı olarak 2011 sonrası Suriye hükümetiyle diplomatik ilişkilerini devam ettirmişti.

Umman’da ocak ayında Sultan Kabus bin Said’in hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçen Heysem bin Tarık bin Teymur el Said, tahta geçtiğinde Şam Büyükelçiliğini açık tutmaya devam edeceğini belirtmişti.

Bugün Suriye resmi haber ajansı SANA, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim’in Umman Sultanlığı’nın Şam Büyükelçisi Turki bin Mahmud el Busaydi’yi kabul ederek güven mektubunun bir nüshasını teslim aldığını duyurdu.

Habere göre Suriyeli bakanla Ummanlı elçinin görüşmesinde, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerle işbirliğini her iki kardeş halk ve ülkelerin yararına muhtelif alanlarda pekiştirme ve geliştirme yolları ele alındı.