Ümit Özdağ'dan partisine 'FETÖ' suçlaması

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te katıldığı programda, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için 'FETÖ' suçlamasında bulundu.

Ümit Özdağ'dan partisine 'FETÖ' suçlaması

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk’te katıldığı programda, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için ‘FETÖ’ suçlamasında bulundu.

Buğra Kavuncu’nun Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu söyleyen Özdağ, partisinin genel başkanı Meral Akşener’e konuyla ilgili yaptığı uyarıyı anlattı:

”Yeğeni olması birşey ifade etmez. Ama kendisi yurtdışında FETÖ’nün yurtdışındaki en büyük, Kazakistan Türk İş Adamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yıllarca yapmış. Devlet 15 Temmuz’dan sonra bu derneğin kapatılması için başvuruda bulunmuş ve kapatılmış. Bunun izahı bana yapılmadı. Sayın Genel Başkana bu uyarıyı yaptım. İki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bununla ilgili bir kayıt olmadığını söylemişler.”

Özdağ, “Siz partinizin il başkanı için FETÖ’cü diyebiliyor musunuz?” sorusu üzerine şöyle yanıt verdi:

“Çok net söylüyorum. Bir FETÖ’cü sivil toplum örgütünün başkan yardımcılığını yapıyorsanız, önceki ve sonraki başkan FETÖ’cüyse, FETÖ’yle ilgili bir tane olumlu ya da olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa bu şekillendirilmiş demektir”