Ulaştırma Bakanı’ndan uçak bileti iadeleri açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uçak bileti iadelerini uçuşların baslamasının ardından 2 ay sonraya ertelediklerini açıkladı!

Ulaştırma Bakanı’ndan uçak bileti iadeleri açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, pek çok vatandaşın mağdur edildiği uçak bileti iadesine ilişkin şok eden bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Bakan Karaismailoğlu, iadeleri uçuşların başlamasından iki ay sonraya ertelediklerini duyurdu.

“Bu zor günlerde yolcularımızın ve sektörümüzün daima yanındayız” diye vatandaşlar için faydalı bir şeymiş gibi açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu’nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“COVİD-19/Coronavirüs salgını sebebiyle bilet iadeleri garanti altında. Havayolu şirketlerinin bilet iade kaynaklı nakit çıkışı kontrol altına alındı. Yaklaşık 750 milyon doların kontrolsüz çıkışı engellendi. Bilet iadelerinin, uçuşların başlamasından 2 ay sonra yapılabilmesi de yolcu hakları bakımından garanti altına alındı.”

VATANDAŞ TEPKİLİ

Bilet iadesini almak için başvuruda bulunan pek çok vatandaş ise bakanın açıklamasına, ‘Patronları kollamaya devam ediyorsunuz, şu anda paramızı almak varken meçhul bir tarihe ertelenmesini sağladınız…’ diyerek tepki gösterdi.