Ulaşım zammı yargıya taşındı: Bu karar İstanbullu emekçilerle dalga geçmektir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul'daki ulaşım zamlarını yargıya taşıdı.

Ulaşım zammı yargıya taşındı: Bu karar İstanbullu emekçilerle dalga geçmektir

İstanbul’da toplu taşımaya yapılan zam bugün itibariyle uygulanmaya başlanırken,“Emekçilerin cebinden elinizi çekin!” açıklaması ile zamlara itiraz eden Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ulaşım zamlarını yargıya taşıdı.

TKH, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde ulaşım zamlarının yürütmesini durdurma amacıyla hukuki başvuruda bulunurken, saat 19:30’da Mecidiyeköy Metrobüs durağı girişinde konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenlenecek.

TKH Genel Başkanı, başvuru sonrası yaptığı açıklamada son yapılan ulaşım zamlarıyla ilgili İdari Mahkeme’ye yürütmenin iptali istemli bir başvuruda bulunduklarını ve bu hukuki mücadelenin devam edeceğini ancak tek başına yeterli olmadığının altını çizerek şunları kaydetti:

“Bu zamlara toplumsal ve güçlü bir tepki de gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zamlara gerekçe olarak 3 yıldır zam yapılmamış olması ve asgari ücrete yapılan zammı gösterdi ve bu kararı aldı. Bu iki gerekçe de İstanbul halkıyla, İstanbullu emekçilerle dalga geçmektir. ‘3 yıldır zam yapılmadığı gerekçesiyle zam yapmak zorunlu hale gelmiştir’ diyemeyiz. Zam yapmak zorunlu bir karar olamaz. Ama alışılmış ve bir mecburiyet hissedilmiş ki bu karar veriliyor. Bunun başka hiçbir gerekçesi olamaz. Asgari ücretlere yapılan zamların gerekçe gösterilmesi de başka bir pişkinlik. Asgari ücrete yüzde 35 zam yapıldı da bizim mi haberimiz yok. İstanbul’daki ve Türkiye’deki bütün emekçilere çağrı; dostumuzun düşmanımızın kim olduğunu artık iyi ayırt edelim. Bu zamlar bizim cebimize patronların, kamu kurumlarının, belediyenin göz dikmesi anlamına gelir. O dikilen göze bir cevap vermemiz gerekiyor, bu hesabı sormamız gerekiyor. Eğer güçlü bir mücadele verilirse bu karardan geri dönülür inancındayız ve bunun için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz”