Uğur Mumcu anılıyor

Yargıçlar Sendikası ve Avukatlar Sendikası’nın ortaklaşa düzenlendiği panel, 26 Ocak Pazar günü saat 13.00’te Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde başlayacak.

Uğur Mumcu anılıyor

24 Ocak 1993 tarihinde karanlık güçlerin saldırısı sonucu kaybettiğimiz gazeteci Uğur Mumcu ve yine 31 Ocak 1990’da yitirdiğimiz Prof. Dr. Muammer Aksoy anısına, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) tarafından düzenlenen Demokrasi ve Adalet Haftası etkinliklerinin bu yılki teması, basın özgürlüğüne dikkat çekmek amacıyla “İsterler Ki Susalım” olarak belirlendi.

4 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında bir hafta boyunca çeşitli demokratik kitle örgütleri tarafından gerçekleştirilen anma etkinliklerini kapsayan 27. Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde, 26 Ocak Pazar günü “Şiddet Sarmalındaki Toplum ve Hukuk” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.

Yargıçlar Sendikası ve Avukatlar Sendikası’nın ortaklaşa düzenlendiği panel, 26 Ocak Pazar günü saat 13.00’te Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde başlayacak. Avukatlar Sendikası adına genel başkan Av. Selin Aksoy Duru ve Yargıçlar Sendikası adına Ayşe Sarısu Pehlivan’ın konuşmacı olacağı panelde, her iki sendikanın başkanlarının yanı sıra, İlerici Kadınlar Derneği Genel Başkanı Umut Kuruç, gazeteci Hatice Kamer ve DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu birer konuşma yapacaklar.