'Ücretsiz sağlık' derken, veresiye defterli eczanelere; 2 3 liralık ilacı ödeyemeyen var

Mahalle bakkallarında görmeye alışık olduğumuz veresiye defterlerinin eczanelerde de tutulduğu ortaya çıktı. İlacını alamayan yurttaş veresiye yazdırıyor. 2-3 liralık ilacı dahi ödeyemeyen yurttaşların borcu 1600 liraya kadar çıkmış

'Ücretsiz sağlık' derken, veresiye defterli eczanelere; 2 3 liralık ilacı ödeyemeyen var

İktidar, ‘sağlıkta devrim’, ‘ekonomik şahlanma’ gibi sözleri dilinden düşürmüyor, ancak gerçekler ise tam tersini söylüyor.

Mahalle bakkallarında görmeye alışık olduğumuz veresiye defterlerinin eczanelerde de tutulduğu ortaya çıktı. İlacını alacak durumu olmayan yurttaşlar, eczanelere veresiye yazdırıyor.

2,5 LİRALIK İLACI ALAMAYAN VAR

İstanbul’daki eczanelere giden FOX Haber, yurttaşların 2,5 liralık ilacı bile veresiye defterine yazdırdığını görüntüledi. Bir eczacı, “Bunlar sonu olmayan defterler 5’inci 6’ncı defterler.” İfadelerini kullandı. 2-3 liralık ilacı dahi yazdıranların olduğunu söyleyen eczacı, 1600 liraya kadar birikmiş borcu olan yurttaşların olduğunu söyledi.

Eczaneye borç yazdıran bir yurttaş ise, “Sıkıntıda olduğum dönemlerde gelip yazdırıyorum. 50lira 100 lira ne olursa… Olmayınca yazdırıyorum. Maaşımı alınca ödüyorum” ifadelerini kullandı.

Bursa’da ise bir kişi, 11 farklı eczanedeki 30 bin liralık borcu ödedi.

Alemdar Mahalle Muhtarı Abdullah Akay, “Burada ihtiyaç sahibi insanlarımız çok var. Dün bir hayırsever geldi ve 3 mahallede bulunan eczanelerimizin her birine giderek ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödedi. Daha önce bakkallara yapılan bu davranışı kendisi eczanelerde yapmak istedi. Bizim kabaca hesapladığımız 30 bin TL üzerinde bir yardım yapıldı. Şu anda başka mahallelerde de yapacağını biliyoruz ve muhtar arkadaşlarımıza yönlendirdik” ifadelerini kullandı.

20 KİŞİLİK LİSTE, 5 BİN LİRALIK BORÇ

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Alemdar mahallesindeki bir eczacı, “Bir hayırseverimiz eczanemizden borcu olanların listesini istedi. Biz de kendilerine listeyi verdik. Sağ olsun borcu kapattılar ve ekstradan da zarfın içinde bir miktar para bıraktılar. Bizim eczanemizde 20 kişilik bir liste vardı ve 5 bine yakın borç silindi” dedi.