Ücretsiz izne çıkarılanların sayısı 2 milyona dayandı

Ücretsiz izne çıkarılan işçilerin sayısı artıyor, ağustos ayı itibarıyla 1.97 milyon kişi ayda 1177 TL ile geçinmek zorunda bırakıldı.

Ücretsiz izne çıkarılanların sayısı 2 milyona dayandı

Haziran ayı itibarıyla kısa çalışma ödeneği alan işçilerin sayısı azalırken, ücretsiz izne ayrılanların sayısında ise bir azalma olmadı. Mayıs ayında 1.3 milyon kişi ayda 1.177 TL’lik nakdi ücret desteği ile geçinmek zorunda kalırken ağustos ayında bu sayı 1.9 milyonu aştı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan ekonomik tedbirler kapsamında getirilen kısa çalışma ödeneğiyle maaşın bir kısmının işsizlik sigortasından karşılanması yoluna gidiliyor. Tedbirler kapsamında çalışan kesimde büyük bir grup ise sözde işten atılmaların yasaklanmasıyla ücretsiz izne çıkarılıyor. Ücretsiz izne çıkarılan işçilere ayda 1177 TL nakdi ücret desteği veriliyor.

Sözcü’den Can Mumay’ın haberine göre, mayıs ayında 3 milyon 282 bin 817 kişi Kısa Çalışma Ödeneği alırken kontrollü normalleşme dönemi ile birlikte bu rakam 1 milyon 212 bin 308 kişiye indi.

Öte yandan ücretsiz izne çıkarılmış olan işçilerin sayısı ise azalmadı. Mayıs ayında 1.3 milyon, haziran ayında 1,7 milyon, temmuz ayında 1,9 milyon olan ücretsiz izne çıkarılanlar ağustos ayında 1,97 milyon kişiye ulaştı.