Üç sağlık emekçisi daha koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti

Koca, “1 milyon çalışanımız içinde 7 bin 428 kişi enfekte, ortalama vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5’e yakın” ifadelerini kullanmıştı.

Üç sağlık emekçisi daha koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti

Türkiye’de ilk vakası 11 Mart’ta görülen koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Salgına karşı en ön safta mücadele veren sağlık emekçilerinin üçü daha hayata gözlerini yumdu.

29 Nisan’da açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronadan etkilenen sağlık çalışanı sayısının 7 bin 428 olduğunu duyurmuştu. Koca, “1 milyon çalışanımız içinde 7 bin 428 kişi enfekte, ortalama vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5’e yakın” ifadelerini kullanmıştı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) de 23 Eylül’de, Covid-19 salgınının altıncı ayının geride bırakılmasıyla yaşamını yitiren sağlıkçıların sayısının 43’ü hekim olmak üzere 100’e yükseldiğini açıklamıştı.

TTB’den yapılan açıklamada Şanlıurfa Akçakale’de özel bir tıp merkezinde acil hekimi olarak görev yaptığı belirtilen Dr. Natıg Tağıyev’in COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

Sağlık çalışanı ve hekim ölümlerinde son günlerde yaşanan artışı sıklıkla vurgulayan TTB, Dr. Natıg Tağıyev’in ölüm haberinin verildiği sosyal medya paylaşımında ‘Ölüyoruz’ ifadesini kullandı.

Kayseri’de faaliyette bulunan Yıldırım Eczanesi’nin sahibi Ecz. Naci Gözüküçük de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası üyesi da olan Gözüküçük’ün yakınlarına meslektaşlarından başsağlığı mesajları verildi.

Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde hasta bakıcı olarak görev yapan Necip Üstüner koronavirüs (COVID-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Üstüner’in 5 Eylül’den beri çalıştığı hastanenin yoğun bakımında tedavi gördüğü öğrenildi.

Hayatını kaybeden Üstüner için başsağlığı mesajı yayımlayan Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi çalışanı Necip Üstüner’i COVİD-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.