Üç fidan Dolmabahçe'de anıldı

"Onların yaşamlarının yalnızca 6 Mayıs'ta hatırlandığını düşünmüyoruz, mücadelelerinin bir güne sığabileceğine inanmıyoruz. Tam tersi, yaşamları her an gözümüzün önünde duruyor, mücadeleleri ise, insanlığın eşitlik ve özgürlük hayallerinin çok önemli bir parçası olarak ilerliyor, devam ediyor."

Üç fidan Dolmabahçe'de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için idam edilişlerinin 48. yılında, devrimcilerin 6. filoyu denize döktükleri yerde, Dolmabahçe’de bir anma düzenlendi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Gençliği’nin düzenlediği anma programı, koronavirüs salgını sebebiyle sembolik bir katılımla gerçekleşti.

TKH Gençliği tarafından mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirilen anmanın ardından denize karanfiller atıldı.

Üç fidan için TKH gençliği adına yapılan konuşmanın bir bölümü şöyle:

“Bugün 6 Mayıs. Deniz Gezmis, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 48. yılındayız.

Sevgili arkadaşlar, her 6 Mayıs’ta olduğu gibi bugün de Denizlerin mücadelesini bugüne taşımak, bugünkü anlamını ifade etmek ve tekrardan yükseltmek için buradayız.

Onların yaşamlarının yalnızca 6 Mayıs’ta hatırlandığını düşünmüyoruz, mücadelelerinin bir güne sığabileceğine inanmıyoruz.

Tam tersi, yaşamları her an gözümüzün önünde duruyor, mücadeleleri ise, insanlığın eşitlik ve özgürlük hayallerinin çok önemli bir parçası olarak ilerliyor, devam ediyor.

Biz komünistler açısından mücadeleye, kavgaya, bir düşünceye mal olmuş yaşamların önemi o mücadelenin içeriğiyle ilgilidir ve aslolan bugüne taşınıp mücadeleye güç katmasıdır.

Denizlerin emperyalizme, kapitalizme, gericiliğe karşı mücadelesi, bugünün dünyasında ve Türkiye’sinde ne ifade ediyor, bu önemlidir.

Emperyalizm dünya halklarına yıllarca kan kusturdu, bölgesel savaşlar yarattı, yoksulluk, göçler, işsizlik ve geleceksizlik üretti. İçinden geçtiğimiz süreçte ise bu artarak devam ediyor.

Ülkemizde ise yaşananlar çok açıkça gözler önünde.

Kendi halkına bir maske dahi dağıtmayanlar, ABD’ye maske yolluyor!

Ülkenin geleceği liselilere sınav Temmuz ayında deyip kar kaygısıyla tekrardan Haziran ayına çekenler liseli gençliği geleceksizliğe itiyor!

Yüzde 25’lere varan genç işsizlik bu süreçte gittikçe yükseliyor ve buraya bir çözüm üretilemiyor!

Yani, Denizlerin kavga ettiği her başlık bugün ülkemizde ve dünyada devam ediyor.

Ama arkadaşlar, mücadele de devam ediyor.

Emekçi sınıflar, kadınlar, gençler bu sömürü düzenine geleceksizliğe ve gericiliğe sessiz kalmıyor.

Biz işte böylesi bir dönemde onların eşitlik ve özgürlük mücadelesini bugün tekrardan yükseltiyoruz ve dünyayı Sosyalizm kurtaracak diyoruz!

Denizlere sözümüzü tekrardan söylüyoruz.

Denizlere sözümüz devrim olacak! ”

Konuşmanın ardından denize karanfiller atılarak anma sonlandırıldı.