Üç büyükşehirde YKS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

İstanbul'da hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında toplu ulaşım araçları, öğrenci ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak.

Üç büyükşehirde YKS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı 27-28 Haziran tarihlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul’da YKS’ye girecek öğrenciler ve sınav görevlileri, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

İETT’den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla, YKS’ye girecek öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine ulaşımı ücretsiz olacak.

Öğrenciler ve görevliler belgelerini ibraz ederek, ÖSYM tarafından belirlenen sınav bitiş saatine kadar, İETT otobüsü, metrobüs, Şehir Hatları vapurları, tramvay, hafif metro, metro, füniküler, Otobüs AŞ otobüsleri ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı dolayısıyla öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine toplu taşıma araçlarının hafta sonu ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, YKS’nin yapılacağı 27-28 Haziran’da öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri, EGO Genel Müdürlüğüne ait Ankaray, otobüs ve metrolardan ücretsiz yararlanacak.

Sınavın yapılacağı tarihlerde, EGO otobüsleri ve raylı sistemler tam kapasite çalışacak.

İZMİR

Hafta sonu yapılacak YKS’ye girecek öğrencilerin ve sınav görevlilerinin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasına olanak tanıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarının sefer sayılarını da artırdı