Twitter salgını hafife alan Bolsonaro'nun paylaşımlarını kaldırdı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun koronavirüs karantinasını hafife alan paylaşımları, ‘salgının yayılmasına yol açacak yanlış bilgileri yayabileceği’ gerekçesiyle Twitter tarafından kaldırıldı.

Twitter salgını hafife alan Bolsonaro'nun paylaşımlarını kaldırdı

Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve bir halk sağlığı sorunu olan paniğe koronavirüs salgınını hafife almayı sürdüren Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal medya platformu Twitter’ın ‘beklenmedik’ hamlesiyle karşılaştı.

Bolsonaro’nun başkent Brasilia’da kalabalıklar arasına karıştığı, hidroklorürle salgına çözüm bulunabileceği gibi yanıltıcı bilgiler verdiği ve dahası karantinaya son vermesi için halkı cesaretlendirdiği bir videoyu da içeren iki paylaşım Twitter tarafından kaldırıldı.

Videolardan birinde, Bolsonaro’nun bir sokak satıcısını ‘salgın nedeniyle ölmeyeceğine dair’ ikna etmeye çalıştığı ve devamında karantinaya karşı çıkarak “İnsanlardan duyduğum şey çalışmak istedikleri” dediği iddia ediliyor.

Diğerinde ise Bolsonaro, hayati önemde olmayan işletmelerin kapatılması kararı alan ve toplu etkinlikleri yasaklayan valilileri eleştiriyor.

Topluluk kurallarını kısa bir süre önce güncelleyen Twitter, bu sansür kararını, ‘yerel ya da küresel sağlık otoritelerinin tavsiyelerine karşı koyan içeriklerin kaldırılması’ kuralı doğrultusunda aldı. Bu kararla birlikte Bolsonaro, Twitter tarafından sansürlenen ilk devlet başkanı oldu.