Tutuklu IŞİD sanığına tahliye: Fırat Kalkanı'nda yer aldım, kod adımı istihbarat verdi

Kayseri’de IŞİD üyesi olduğu ve örgütte ‘Ebu Esir’ kod adı ile 'savaşçı birliği'nde yer aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa mahkemece 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyesine karar verildi.

Tutuklu IŞİD sanığına tahliye: Fırat Kalkanı'nda yer aldım, kod adımı istihbarat verdi

Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin geçen yıl yaptığı IŞİD operasyonunda Suriye uyruklu ‘Ebu Esir’ kod adlı, örgütün ‘savaşçı birliği’nde yer aldığı iddia edilen Mübarek I.’nın aralarında olduğu 6 şüpheli yakalanmıştı.

Şüpheli Mübarek I. ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanırken, diğer 5 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mübarek I. ile avukatı hazır bulundu.

Yerel Deniz Postası sitesinde yer alan habere göre, IŞİD’i övücü söylemlerde bulunduğu, cep telefonunda IŞİD içerisinde çekildiği iddia edilen fotoğraflar ile IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’ye ait videolar olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Suriye uyruklu sanık Mübarek I. mahkemede tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında önceki celse ifadelerini tekrar etti. Sanık, “2014 yılında Türkiye’ye kaçak yollarla girdim. Önce Mersin’e, oradan Elazığ’a daha sonra inşaat işinde çalışmak için Kayseri’ye geldim. Bir yakınımız o zaman vefat etmişti, onun cenazesini Suriye’ye götürdük. Orada 1.5 yıl kaldım, ÖSÖ saflarında Fırat Kalkanı Operasyonu’na katıldım, orada istihbarat bana ‘Ebu Esir’ kod adını verdiler, tanıklarım da var. Ben DEAŞ’ın savaşçısı değilim, suçsuzum” diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Mübarek I.’ya ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile istinaf sürecini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.