Türkiye'ye dönenleri hedef aldı: 'B.k çukuru' diyordunuz, şükredin

Yurt dışından Türkiye'ye dönüş yapan vatandaşları hedef alan Sabah yazarı, "B.k çukuru" dedikleri Türkiye'ye dönüyor bazıları! Türkiye gibi bir vatanınız olduğu için şükredin!" dedi.

Türkiye'ye dönenleri hedef aldı: 'B.k çukuru' diyordunuz, şükredin

AKP’ye yakın Sabah gazetesinin yazarı Mevlüt Tezel, koronavirüs salgınıyla birlikte yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının akın akın Türkiye’ye dönüş yaptığını öne sürerken yandaşlık fırsatını kaçırmadı.

Sabah yazarı, şehir hastaneleri örneğini verip AKP’nin sağlık politikalarını öve öve bitiremediği bugünkü (21.04.2020) yazısının ilgili bölümünde, yurt dışından dönen vatandaşları hedef alıp “B.k çukuru diyordunuz”, “Türkiye’ye şükredin” gibi ifadeler kullandı.

Tezel’in yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Bu zor günlerde dünyanın farklı ülkelerinde tedavi şansı bulamayan, pahalı hastane masraflarını karşılayamayan ya da hayatını riske atmak istemeyen vatandaşlarımız akın akın Türkiye’ye dönüyor. Dönenler arasında hükümete kızıp “Bu ülkeden bi cacık olmaz”, “B.k çukuru burası” deyip gidenler de var!

ABD ve Avrupa’da Türkiye’deki gibi ücretsiz tedavi yok tabii! Durumları o kadar vahim ki, kendi vatandaşlarını parasıyla yatıracak yatak bile bulamıyorlar! Londra’da, Roma’da, New York’ta, Madrid’de “Sizi tedavi edemeyiz evinizde kalın” açıklamasını duyunca bazılarını aklı başına geldi!
Şimdi devlet babanın özel olarak yolladığı uçaklara binip vakti zamanında “B.k çukuru” dedikleri Türkiye’ye dönüyor bazıları! Türkiye gibi bir vatanınız olduğu için şükredin!”

Mevlüt Tezel, daha önceki bir yazısında da geliri yüksek olmasına rağmen çocuk dünyaya getirmeyenlerden daha çok vergi alınması istemişti.