Türkiye'nin konuştuğu istifayı duymadılar, görmediler

Türkiye saatlerdir Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiği haberinin "resmi" olarak doğrulanmasını bekliyor. Ancak kendilerini "haber" kanalı olarak lanse eden TV kanalları konuyu iddia olarak bile işlemekten kaçınıyor.

Türkiye'nin konuştuğu istifayı duymadılar, görmediler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiği yönünde Instagram hesabından yaptığı yazılı açıklama saatlerdir kamuoyunun gündeminde.

Ancak istifa haberi, en önde gelen “haber” kanalı olarak bilinen CNN Türk, NTV ve Habertürk TV ekranlarında iddia olarak bile haber olamadı. Türkiye’nin gündemine oturan haber, ülkenin en büyük sermaye gruplarına ait sözkonusu kanalların internet sitelerinde de yer bulamadı.

Bakan Albayrak’ın kendi sosyal medya hesabından yapılmış, dahası AKP’den ve Hükümet yetkililerinden de çeşitli yorumlarla doğrulanmış bir açıklamayı dahi haberleştirmek için “yukarı”dan gelecek müsaadeyi bekleyen haber kanalları, asıl misyonlarının halkın haber alma hakkını karşılamak olmadığını yeniden gösterdi.