Türkiye'nin Çin'den aldığı aşı 59 yaş üstüne yapılmayacak

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Eraksoy, "Firma 59 yaş üstüne yönelik bir çözüm bulana kadar bu aşı, bu gruba uygulanmayacaktır." dedi.

Türkiye'nin Çin'den aldığı aşı 59 yaş üstüne yapılmayacak

Türkiye, 50 milyon doz CoronaVac aşısı için Çin ile anlaştığını açıkladı. Aşının faz çalışmaları da 59 yaş altına yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 mücadelede Çin menşeli CoronaVac aşısı için sözleşme yapıldığını belirtti. Koca, “Aralık, ocak ve şubat ayında bir sorun olmazsa toplam 50 milyon doz aşı için imza atıldı.” demişti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, Çin aşısının atak yaptığını belirterek, “Bizdeki güvenlik verileri kullanılarak ruhsat verilebilir” dedi.

ÇÖZÜM BULUNANA KADAR AŞI O YAŞ GRUBUNA AŞI YOK

Eraksoy, aşının faz çalışmalarında 59 yaş altındaki gruplara uygulandığını belirtti. Eraksoy, “Firma 59 yaş üstüne yönelik bir çözüm bulana kadar bu aşı, bu gruba uygulanmayacaktır.

İlk aşamada 59 yaş altı sağlık çalışanlarına, altta yatan hastalığı olan dediğimiz kanser, şeker, böbrek hastalarına, organ nakli olanlara ve Kovid-19’un ağır seyretme ihtimali olanlara yapılacaktır. İnsanlarla iç içe olan, temasın fazla olduğu meslek grupları aşılama açısından önde gelir.”

FİYATI

CoronaVac aşısının tek dozu Çin’de 200 yuan (yaklaşık 30 ABD Doları).