Türkiye'den iki ülkeye seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça Irak ve İtalya’nın koronavirüs görülen bölgelerine seyahat etmemelerini tavsiye etti.

Türkiye'den iki ülkeye seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığının İtalya ve Irak için ayrı ayrı yaptığı uyarı açıklamalarında iki ülkede de virüs kaynaklı ölümlerin artışına dikkat çekildi.

Bakanlığın Irak için yaptığı açıklamasında şöyle denildi:

“Irak’ta Koronavirüsü (COVID-19) vakalarının sayısı ülke çapında artış eğilimindedir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça Irak’ın Koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri, Irak’a seyahat etmeleri halinde vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerden uzak durmaları önemle tavsiye olunur.”

İtalya için yapılan uyarı açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

“İtalya’da Koronavirüs (COVID-19) vakalarında ve bu virüs kaynaklı ölümlerde son günlerde artış yaşandığı gözlemlenmektedir.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın, zorunlu olmadıkça, İtalya’nın Koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri önemle tavsiye olunur.”

Her iki uyarı açıklamasında, Türk vatandaşlarının acil durumlar için konsolosluk ve başkonsoloslukla iletişime geçmesi istendi.