Feridun Sinirlioğlu: Biz çekilmeyeceğiz, rejim çekilsin

Sinirlioğlu, "Askerimizi geri çekmeyeceğiz ve gözlem noktalarından geri çekilmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir" dedi.

Feridun Sinirlioğlu: Biz çekilmeyeceğiz, rejim çekilsin

Suriye ordusunun, kendi toprağı olan İdlib’de BM’nin ve Türkiye’nin de terör örgütü olarak gördüğü HTŞ’ye yönelik operasyonları sürerken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi İdlib gündemi ile toplandı.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, ”Suriye’de rejimin ‘terörle mücadele’ bahanesi altında amansız hava ve kara saldırılarının devam ettiğini ve trajik insani durumun alarm verici seviyelere ulaştığını” iddia etti.

Sinirlioğlu, “Türkiye (İdlib’de) tehdit teşkil eden tüm hedefleri vuracak. Askerimizi geri çekmeyeceğiz ve gözlem noktalarından geri çekilmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir. Türk güçleri İdlib’de Soçi mutabakatını çerçevesinde gerginliği azaltmak için bulunuyor. Soçi mutabakatı uygulanmalı ve başlangıçtaki duruma dönülmeli” şeklinde konuştu.

Sinirlioğlu, “Şam’daki zorba, halkın olmadığı, Suriyelilerin olmadığı bir Suriye istiyor. İnsan hayatını tamamen göz ardı ederek iktidarda kalmak istiyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Suriye temsilcisinin Türkiye’ye yönelik ifadelerine de yanıt veren Feridun Sinirlioğlu, ”kendi halkına karşı savaşan bir rejimin BM Güvenlik Konseyinde temsil edilmeyi hak etmediğini ve Türkiye’nin rejimden çok daha fazla Suriyeliye ‘kol kanat’ gerdiğini” iddia etti.