Türkiye'den 'bağlılık' mesajı: '#WeAreNATO'da buluştular

Türkiye, emperyalizmin savaş örgütü NATO'ya üyeliği konusunda "bağlılık mesajı"nı '68 yıldır Barış ve Güvenlik için birlikteyiz. #WeAreNATO' ifadesiyle gösterdi. NATO'nun aynı ismi taşıyan kampanyasında Rusya ise 'tehdit' olarak tanımlanıyor.

Türkiye'den 'bağlılık' mesajı: '#WeAreNATO'da buluştular

Suriye’de NATO’nun “somut” desteğini talep eden Türkiye, NATO tarafından 2017’de üye ülkelerdeki “NATO üyeliği bilincini” artırmak amacıyla başlatılan ‘WeAreNATO’ (Biz NATO’yuz) kampanyasına 3 yıl sonra katılma kararı aldı.

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre, “Türkiye’nin NATO’ya, NATO’nun da Türkiye’ye katkılarının” bilinirliğinin artırılmasının amaçlandığı kampanyanın tanıtımı için Türkiye’nin NATO’ya katılımının 68. yıldönümü olan 18 Şubat (dün) seçildi. İzmir’de yapılan etkinliğe NATO’da Kamu Diplomasisinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Büyükelçi Tacan İldem de katıldı.

‘TEHDİT’ RUSYA

‘WeAreNATO’ kampanyası için hazırlanan internet sitesinde ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, İzlanda, Letonya, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Karadağ ordularının yaptığı çalışmalar ve bunların NATO’ya katkılarına ilişkin bilgiler veriliyor. Sitedeki “Günümüzdeki güvenlik sınamaları nelerdir” başlıklı ve 2017 tarihli videoda ise NATO’nun geçmişe göre daha geniş kapsamlı tehditlerle karşı karşıya olduğu öne sürülürken bu tehditler “Doğuda Rusya’nın saldırganlığı, güneyde ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da kötüleşen güvenlik durumu” olarak tanımlanıyor.

MSB’DEN ‘BAĞLILIK’ MESAJI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da dün akşam saatlerinde resmi sosyal medya hesabından “NATO’ya bağlılık” mesajı paylaştı.

Bakanlığın NATO’ya ilişkin paylaşımı şöyle: