Türkiye'den AB'ye: Hayal kırıklığı yaşıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, AB'nin seyahat kararında Türkiye'nin yer almamasından "hayal kırıklığı" duyduklarını söyledi, en kısa sürede düzeltme istedi.

Türkiye'den AB'ye: Hayal kırıklığı yaşıyoruz

Avrupa Birliği (AB) Konseyi tarafından yayınlanan resmi açıklama ile sınırların açılmaya başlanacağı 1 Temmuz tarihi için belirlenen ilk grup ülkeler listesi yayınlandı. Yayınlanan ilk listede Türkiye yer almadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, AB kararında Türkiye’nin yer almaması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

“AB zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği üçüncü ülkelere dair kabul edilen listede Türkiye’ye yer verilmemiş olmasından hayal kırıklığı duyuyoruz” diyen Aksoy, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aldığı önlemler, yaptığı çalışmalar ve başarısının ortada olduğunu öne sürdü.

Aksoy, şunları kaydetti:

“Türkiye salgın süresince uluslararası toplumla da örnek bir dayanışma sergilemiştir. Salgın çerçevesinde Avrupa kurumlarıyla tam ve şeffaf bilgi paylaşımına ve işbirliğine devam edecektir. Vatandaşlarımıza yönelik seyahat kısıtlaması konusunda yapılan bu yanlışlığın, en kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz.”