Türkiye'de son 24 saatte 32 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı iyileşenden fazla oldu

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 32 artarak toplam 4 bin 340'a yükseldi. Uzun süre sonra ise günlük vaka sayısı günlük iyileşen sayısından fazla oldu.

Türkiye'de son 24 saatte 32 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı iyileşenden fazla oldu

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 32 kişi hayatını kaybetti. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 4 bin 340’a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre, bugün tanı koyulan vaka sayısı 1141 oldu. Toplam vaka sayısı ise 156 bin 827’ye yükseldi.

Bugün iyileşen vaka sayısı ise 1092 oldu. Bugün iyileşenlerle birlikte toplam iyileşen vaka sayısı 118 bin 694 oldu. Bu rakamlarla birlikte uzun süre sonra günlük vaka sayısı günlük iyileşen hasta sayısından fazla gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”İYİLEŞEN TOPLAM HASTA SAYISI 120 BİNE YAKLAŞTI. Yeni vaka sayısında değişkenlik öngörülen düzeyde. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç giderek azalıyor. Riskin daha da düşmesi, güçlü tedbirle mümkün. GÜÇLÜ TEDBİR, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de son 24 saatte 32 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı iyileşenden fazla gerçekleşti