'Türkiye'de ağırlaşan insan hakları ihlalleri, AB üyeliğini düşünmemize dahi engel'

üksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, değerlendirmesinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin yakın gelecekte mümkün olmadığını belirtti.

'Türkiye'de ağırlaşan insan hakları ihlalleri, AB üyeliğini düşünmemize dahi engel'

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’nin AB üyeliğine adaylığına ilişkin açıklamalar yaptı.değerlendirmesinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin yakın gelecekte mümkün olmadığını belirtti.

“Türkiye’nin gelecek 15 ile 20 yılda Avrupa Birliği’ne girmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığı kanısındayım” diyen Asselborn, “Türkiye’de ağırlaşan insan hakları ihlalleri, Türkiye’nin olası bir AB üyeliği konusunda düşünmemizi ve hatta aklımızın bir yerinde tutmamızı dahi engelledi” yorumunu yaptı.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre, “Türk hükümetinin tutumunun, Avrupa değerlerine uygun olmadığını” söyleyen Lüksemburglu bakan, “demokratik hakların absürt bir şekilde ihlal edildiğini ve bu durumu bitmediğini” ifade etti.

Diğer yandan Türkiye ile AB müzakere sürecinin tamamen bitirilmemesi gerektiğini de dile getiren Asselborn, Türkiye’de geçtiğimiz yıl 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere işaret edip bunun ülkede “büyük bir demokratik hareket” olduğunu gösterdiğini ifade edip “Bu insanlara bir umut vermeliyiz” dedi.