Türkiye onlara güzel: Bizim ülkemizdeki rahatlık, özgürlük dünyanın hiçbir ülkesinde yok

"Sosyete etçisi" olarak gündeme gelen ve yaptığı tuhaf "tuzlama hareketi" ile ünlenen Nusret Gökçe, restoranlarının "dünyanın sekizinci harikasıymış gibi" rağbet gördüğünü öne sürdü.

Türkiye onlara güzel: Bizim ülkemizdeki rahatlık, özgürlük dünyanın hiçbir ülkesinde yok

Türkiye’ye AKP döneminin “hediye”lerinden biri olan, Nusr-et zincirinin sahibi Nusret Gökçe iktidarın yayın organı Sabah‘a konuştu.

Gazetenin ünlülerle yaptığı röportajlarıyla bilinen muhabiri Tuba Kalçık’a konuşan Nusret Gökçe, “Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt verirken “Dört tane ülkede restoranım ve kalacak yerim var. Vakalar çıkmaya başladığı dönemde ben ülkeme geldim. Süreci burada geçirmek istedim. Türkiye sağlık sistemi açısından dünyaya örnek oldu.” dedi. Gökçe, “Eskiden parası olan tedavi için yurt dışına giderdi, şimdi ise yurt dışından insanlar ülkemize gelecek. Bizim ülkemizdeki rahatlık özgürlük dünyanın hiçbir ülkesinde yok.” ifadelerini kullandı.

Sabah muhabirinin Nusr-et restoranları için “Restoran zincirleriyle mutfağımızın tanıtımına da büyük katkı sundunuz…” demesi üzerine de “Fransa’nın, İtalya’nın nasıl büyük markaları varsa, ben de ülkemi temsil açısından öyleyim.” iddiasında bulunan Nusret Gökçe, “Turistler İstanbul’a gelince havalimanından direkt restoranlarımıza geliyor. Sanki Nusret dünyanın sekizinci harikasıymış gibi daha otele gitmeden restoranlarıma geliyor. Ben de yabancı misafirler ağırlıyorum. Onlar da İstanbul’a gelince hayran kalıyorlar. Şimdi İstanbul Havalimanımız var. İlk dakikadan hayranlıkları orada başlıyor. İstanbul Havalimanı’mızla da gurur duyuyorum. Çok seyahat eden biriyim. Dünyanın birçok yerindeki havalimanı biliyorum. Dünyanın hiçbir yerinde İstanbul Havalimanı kadar güzel ve geniş bir havalimanı yok. Yollarımızla, köprülerimizle ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu turistler de görüyorlar.” diye konuştu.