Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşlarından Bahçelievler Katliamı açıklaması

Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşları tarafından yapılan açıklamada, "Katilleri bu kadar pervasız yapan kendilerine verilmiş olan yedişer kez idam cezasının onları her aşamada kollayanların katkısıyla 42 yıl içinde 8 yıllık cezaya döndürülmüş olmasıdır" denildi.

Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşlarından Bahçelievler Katliamı açıklaması

Türkiye yakın tarihinde sola dönük en alçakça saldırılardan biri olan Bahçelievler Katliamı’nda, TİP üyesi 7 üniversite öğrencisi kurşunlanarak öldürülmüştü.

Katillerin ceza almamasından kaynaklı pervasızlığı, hala televizyon programlarına çıkarılıyor oluşu, katliamı savunuyor oluşu; öldürülen 7 devrimcinin Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşlarını da “Konuştukça toplumsal vicdanda bir kez daha makhum oluyorsunuz” açıklamasını yaptırdı.

42 yıl önce bugün 8 Ekim 1978’de öğrencilerin oturduğu eve keşif yapan Haluk Kırcı ile arkadaşları Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kürşat Poyraz, o sırada TV izlemekte olan Serdar Alten, Hürcan Gürses, Efraim Ezgin, Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar’ın ellerini arkadan bağlayıp yüzüstü yatırmış; Abdullah Çatlı’nın getirdiği eterle bayıltmışlardı. O sırada eve gelen diğer iki öğrenci Faruk Ersan ve Salih Gevenci’nin de bayıltılması sonrası Çatlı’nın emriyle arabaya bindirilip yakında bir ormanda kurşuna dizerek öldürülmüşlerdi.

Kırcı ise, 42 yılın ardından 7 gencin katledilmesinin ‘katliam’ olmadığını, ‘ülkücülerin intikamı’ olduğunu televizyon ekranlarından söylemişti. Kırcı, “Katliamı neden gerçekleştirdiniz?” sorusuna, “Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye’de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’nde 5 işçi Ülkücü diye öldürüldü. Adanada 5 tane Ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik.” yanıtını vermişti.

Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşları tarafından yapılan açıklamada, “Katilleri bu kadar pervasız yapan kendilerine verilmiş olan yedişer kez idam cezasının onları her aşamada kollayanların katkısıyla 42 yıl içinde 8 yıllık cezaya döndürülmüş olmasıdır” denildi.

Açıklamada, “Şimdi daha fazlasını istiyorlar. Ülkemizdeki faşist güçler, Türk-İslam sentezcileriyle birlikte haklarındaki kararlardan, kabarık sicillerinden, alınlarındaki bu kara lekeden, ellerindeki kandan kurtulmaya çalışıyorlar” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle: