Türkiye gazetesi yazarı: Diyanet İran'la anlaşma yaparak İslam'a ihanet etti

Diyanet'İn İran'la imzaladığı işbirliği protokolü Şii düşmanı dinci çevrelerde büyük öfke yarattı.

Türkiye gazetesi yazarı: Diyanet İran'la anlaşma yaparak İslam'a ihanet etti

HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri’nin ile İran’daki muadili olan İslam Cumhuriyeti İslami Kültür ve İletişim Kurumu ile yaptığı protokol Şii düşmanı islamcıların tepkisini çekmeye devam ediyor.

İmzalanan protokolde özellikle İranlı fıkıhçıların Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde ders verebileceğine ilişkin bir maddenin yer aldığına dair iddia sözkonusu gerici çevrelerce “BizŞiaDeğiliz” denilerek kampanyaya çevrilmişti.

Diyanet, imzalanan protokolün içeriğine ilişkin bir açıklama yapsa da tepkiler dinmedi.

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesinin yazarlarından, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet’i hedef aldığı Twitter paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“İranla 2010 yılında bir anlaşma yapıldı. Okul kitaplarına beşinci mezhep girdi…. Şimdi neler planlanıyor. Dinlerarası diyaloğun şeametleri bitmeden şimdi de bidat fırkaları ile mi diyalog. İran ile yapılan bu anlaşma İslama ihanettir… Y.S. Selim Hanın kemiklerini sızlatmaktır

Diyanet gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak, İranlı fıkıhçıların üniversitelerde ders vermesinin sözkonusu olmadığını duyurmuştu. Ancak Şimşirgil, protokolün İran merkezli kaynaklarda yer alan haline ilişkin haberi paylaşıp “Diyanetin açıklaması milleti uyutmaya yönelik” dedi.