'Türkiye acil fon bulmak için farklı müttefiklere başvurdu'

Türkiye'nin yeni bir döviz krizine karşı acil fon bulmak için çeşitli ülkelerle temasta olduğu belirtiliyor.

'Türkiye acil fon bulmak için farklı müttefiklere başvurdu'

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı Türkiye’nin yeni bir döviz krizine karşı acil fon bulmak üzere farklı müttefiklerine başvurduğunu yazdı.

Ajansın üç Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası yetkilileri geçtiğimiz günlerde Japonya ve İngiltere ile swap (takas) hattı oluşturmak üzere, Çin ve Katar ile de mevcut swap imkanlarını genişletmek üzere görüşmeler gerçekleştirdi.

Haberde AKP Genel başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın temasta bulunan tek ülkenin ABD olmadığı, farklı ülkelerin merkez bankalarıyla da swap anlaşması görüşmeleri yürüttükleri yönündeki açıklamasına yer verildi.

Reuters konuyla ilgili Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Japonya Maliye Bakanlığı ve İngiltere Merkez Bankası’nın yorum yapmayı reddettiğini, Çin Merkez Bankası ile Katar hükümetinin basın bürosunun da ajansın konuyla ilgili sorularına yanıt vermediğini duyurdu.

Ajansa konuşan bir Türk yetkilinin ise “Katar, Çin ve İngiltere ile görüşmelerin daha iyi durumda olduğu ve belirli bir miktar kaynağının sağlanacağı konusunda iyimser olduğunu” söylediği belirtildi.