Türk Tabipleri Birliği: Yaygın test ve izolasyon uygulanmalı

TTB koronavirüs salgınına ilişkin yayınladığı açıklamada Türkiye'nin karantina uygulamakta geciktiği belirtilerek gelinen aşamada yaygın test ve izolasyon yapılması ve ardından tecrit uygulaması gerektiği belirtildi.

Türk Tabipleri Birliği: Yaygın test ve izolasyon uygulanmalı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ülkemizde de hızla yayılan koronavirüs salgınına ilişkin, “Salgında başarı, bulaşı-hastalanmayı önlemektir; mücadelede doğru yöntem epidemiyoloji bilimine uymaktır!” başlıklı bir açıklama yayınladı.

TTB, COVID-19 salgının dünyaya ilan edilmesinden sonra, Türkiye’de salgına yönelik olarak pek çok hatalı ve eksik uygulama yapıldığını belirterek, gelinen aşamada hastalığın ülkenin her yerinde ve yaygın olduğu, bu nedenle de karantina uygulama fırsatının kaçırıldığını bildirdi.

“İZOLASYON UYGULANMALI”

Karantina ve tecrit uygulamalarının epidemiyolojik veriler ışığında yerel/bölgesel olarak halen hızla ve kararlılıkla uygulanabileceğine yer verilen açıklamada, ancak gelinen noktada risk grupları dışında ülke çapında tecrit uygulamasının da bir anlamı kalmadığı belirtilerek, “Bugün ve sonrasında yapılması gereken Dünya Sağlık Örgütü’nün de önerdiği gibi çok sayıda test yaparak, katı bir izolasyon uygulamaktır. Suriyeli sığınmacılarla birlikte 90 milyona yakın kişinin yaşadığı ülkemizde, günde 30 binin üzerinde test yapılarak, test sonuçları pozitif olan olgular ile temaslıları ivedi olarak sağlıklı kişilerden ayrılmalıdır. İzolasyon, kişilerin evlerinde yapılacağı gibi, evlerde yapılamayacağı durum ve koşullarda İzolasyon için seçilen yurtlar ve oteller gibi mekânlar da kullanılabilir” denildi.

TTB açıklamasının tamamına linke tıklayarak ulaşabilirsiniz…