Türk-İş'ten patronlara: Lütfen işçi çıkarmayın

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, patronlardan işçi çıkarmamalarını "lütuf"ta bulunmalarını talep ederek dile getirdi.

Türk-İş'ten patronlara: Lütfen işçi çıkarmayın

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi’nde açıklamalarda bulundu.

Atalay, koronavirüs salgını nedeniyle işyerlerinin büyük bir kesiminde işçilerin izne çıkarıldığını belirtirken “Batan geminin lüks kamarası yoktur. İşini düzgün yapan, iyi yapan işverenlerimiz var. Günlerdir takip ediyoruz, işyerlerimizin büyük bölümünde arkadaşlarımız ücretli izne çıktı, bir bölümü vardiyalı şekilde çalışıyor. Gıda ve ilaç gibi bazı sektörlerdeki arkadaşlarımız bundan yaklaşık 20 gün önce işverenlerle birlikte sendikacı arkadaşlarımız bu sistemi kurdular. Çalışması mecbur olan arkadaşlarımız, hijyen kurallarına uyarak çalışmaya devam etmek zorundalar.” dedi.

“LÜTFEN…”

İşçi çıkarılmamasını isteyen Atalay’ın bununla ilgili olarak patronlara karşı kullandığı dili dikkat çekti. Patronlara “rica”da bulunan Atalay, “Lütfen işçi çıkartmayın. Örgütlü yerlerde neredeyse sorun yok, ancak Türkiye’de neredeyse 13 milyon örgütsüz işte çalışan insanlar var. Hizmet sektörü, sanayi, AVM gibi yerlerde çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımızın şu anda işyerleri kapalı ama bunların ev-araba kredileri var ve devlet ve özel bankaların en azından birkaç ay kredi ödemeleri ertelensin. Taleplerimizin başında gelenlerden biri o, çünkü bu insanlar şu an çalışmıyor ve kredileri ödeme imkanı yok.” diye seslendi.