Turizm patronları virüsü paraya çevirmenin yolunu buldu!

Koronavirüs salgını sonrası turizm patronları, müşterilerin hijyenik ortam talebini ücret tarifesine göre yerine getireceği sezon için hazırlanıyor.

Turizm patronları virüsü paraya çevirmenin yolunu buldu!

Kendisi de otel zinciri sahibi olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde koronavirüs görülmeyen alanlar için bir sertifika çalışması başlatıldığını söylemiş “Tesisler önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek” demişti.

Bu açıklamanın ardından 2020 turizm sezonu için ellerini ovuşturan turizm şirketleri hareket geçti. 1-2 aya kadar virüsün etkisinin azalacağı senaryosunu dikkate alarak hazırlık yapan şirketler, tesislerinde yaptıkları dezenfektasyon işlemlerini ücret tarifelerine de yansıtacak. Bir başka deyişle, zenginler olağanüstü “steril” şartlarda tatillerini yapabilecek.

ZENGİNLERE ‘İZOLE VİLLA’

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, bir otel ilanında, “Sağlık ekiplerimiz tarafından otelimize giriş öncesi triyaj muayenesi yapıyoruz” denilirken ayrıca tatil süresince ‘kişisel sağlık danışmanı’ sunulduğu, tercihe bağlı olarak da 7/24 doktor ve hemşire hizmeti de verildiği belirtiliyor. ‘Sosyal mesafe’ kuralının da devreye alınacağı otellerin bazılarında, evdeki izole hayatını devam ettirmek isteyenler için ana binadan bağımsız ‘izole villa’ seçeneği de sunulacak.

Habere göre otellerin uygulamalardan biri de ‘mobil oda anahtarı’ hizmeti olacak. Buna göre müşteriler, otele gelmeden check-in işlemlerini mobil uygulama üzerinden yapıp, oda anahtarını da telefonuna indirebilecek. Böylece resepsiyona uğramadan direkt odasına geçecek.

PARASINA GÖRE HAVALANDIRILMIŞ ODA

Ozon ve ULV makineleriyle dezenfekte edileceği belirtilen odalar için ‘bu yetmez’ diyenlere bir de “boş bırakılmış gün sayısına göre oda” seçeneği sunulacak. Buna göre müşteriler ödeyecekleri ücret mukabilinde 24 saat, 48 saat ve 72 saat boş bırakılmış odalardan birinde kalmayı seçebilecek.