Turizm koronavirüs tedbirlerinden çıkarıldı

Antalya’da koronavirüs önlemleri kapsamında 21 Mart’tan bu yana kapalı olan eğlence mekanları ve büfeler bugünden itibaren açılacak.

Turizm koronavirüs tedbirlerinden çıkarıldı

Antalya İl Hıfzısıhha Kurulu, turizm kentini koronavirüs önlemleri dışında bıraktı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2020/20 Koronavirüs Salgınından Korumak ve Yayılmasını Engellemek İçin Alınması Gereken Tedbirler başlıklı kararlarına göre 21 Mart 2020 tarihinden bu yana kapalı kalan bazı işyerleri 16 Nisan 2020 Perşembe günü itibari ile açık tutulabilecek.

21 Mart’tan bu yana sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet vermelerine karar verilen içkili içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri 16 Nisan itibari ile hafta içi ve hafta sonlarında 07:00-22:00 saatleri arasında hizmet verecek. Söz konusu işletmeler, sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde kapalı tutulacak.

Kurul kararlarının diğer maddesi ile il genelinde bakkal, büfe, TAPDK Belgeli bayiler vb. işyerlerinin de hafta içi ve hafta sonlarında 07:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermesi, sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde ise kapalı tutulması kararlaştırıldı.

İl genelinde tüm özel binek ve hafif ticari araçlar ile ticari taksilere aynı anda en fazla şoför dahil üç kişi binebilecek. Birden fazla kişinin olduğu araçlarda maske takmak zorunlu olacak.

VALİDEN AÇIKLAMA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gazetemizin haberine sosyal medyada verdiği yanıtta, “Al-götür ve paket servisi yapan Lokanta, restoran, pastane vb. ile

Bakkal, büfe, TAPDK belgeli bayiler vb. işyerleri

07.00-22.00 arası açık olacak.

Sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde kapalı olacak.” ifadelerini kullandı.