Turizm Bakanı Ersoy’un kardeşi, otelinde çalışan 250 emekçiyi işten çıkardı

Murat Ersoy’a ait AtlasGlobal’in iflasıyla binlerce kişi işsiz kalırken, Ersoy’a ait Kıbrıs’taki otelde de 250’ye yakın çalışanın işten çıkarıldığı öğrenildi.

Turizm Bakanı Ersoy’un kardeşi, otelinde çalışan 250 emekçiyi işten çıkardı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Ersoy’a ait Kıbrıs’taki Elexus Hotel & Resort & Spa’da çalışan 250’ye yakın işçinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Elexus Hotel & Resort & Spa çalışanları, tesiste çalışan 250 kişinin işine son verildiğini bildirdi. Bir çalışan tarafından gönderilen mesajda, adadaki pek çok otelin kapalı olmasına rağmen personeline sahip çıktığını ancak Elexus Hotel yönetiminin 250 civarında çalışanı işten çıkardığı belirtildi. Mesajda, ‘’Biz Kıbrıs ve TC vatandaşları olarak bir şekilde başımızın çaresine bakabiliriz ama içler acısı bir olay daha yaşanıyor. Bizleri kapı dışarı ettiği gibi oteldeki tüm 3. ülke vatandaşlarını da ülkelerine girememelerine, kalabilecek bir yerleri olmasına rağmen kapı dışarı ettiler.’’ ifadeleri kullanıldı.

“PARAMIZI ALAMADIK”

TurizmGüncel’in haberine göre; Başka bir çalışan ise, ‘’pek çok otel, çalışılan 15 gün ile çalışılmayan 15 günün maaşını çalışana öderken, Elexus Otel 15 günlük maaşımızı bile vermeden bizi kapının önüne koydu. Bizi kaldığımız lojmandan da çıkardılar ve başımızın çaresine bakmamızı söylediler. Hadi biz neyse ama başka ülkelerden gelmiş, ülkesine dönemeyecek olanlar ne yapacak?’’ diye sordu.

“PARKTA YATIYORUZ”

Herkesin işten çıkarılmadığını, bazı çalışanların askıya alındığını belirten çalışanlar, ‘’Burada Azerbaycan’dan Zimbabve’den gelen işçiler var. Ne kalacak yerleri var ne de ülkelerine dönebiliyorlar. Çünkü uçuş yok, olsa bile bilet parası 1000 eurudan fazla, bu insanlar ne yapacak? Gelip, ‘oteli ve lojmanı haziran ayına kadar kapatıyoruz’ dediler ve bizi apar topar çıkardılar. İlk gece parkta yattık. Sonrasında ise eş dosttan yardım aldık. Fakat 3’üncü ülke vatandaşlarının ne gidecek yerleri var ne de onlara yardım edebilecek tanıdıkları.’’ ifadelerini kullandı.