Tunus'tan Türkiye'ye ret kararı

Tunus'un Türkiye'nin Libya'ya askeri sevkıyat için topraklarını kullanma talebini reddettiği belirtiliyor.

Tunus'tan Türkiye'ye ret kararı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in İletişim Danışmanı Reşide Neyfer, ülkesinin Libya’ya herhangi bir dış müdahaleye karşı olduğunu söyledi.

Tunus’ta yayın yapan Mozaique radyosuna konuşan Neyfer, “Tunus’un bu konudaki duruşu başından beri böyleydi ve değişmeyecek” sözlerini kullandı.

Sunucunun “Türkiye’nin Libya müdahalesi için Tunus’u üs olarak kullanması mümkün mü?” sorusuna verdiği yanıtta, “Tunus buna izin veremez” dedi.

Neyfer, “Cumhurbaşkanı Kays Said’in Tunus’a ziyareti sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı’na bu konudaki cevabı açıktı” açıklamasında bulundu. Neyfer, Tunus topraklarının pazarlığa açık olmadığını vurguladı.

Al Arabiya‘nın geçtiği haberde de Tunus Cumhurbaşkanlığının Türkiye’nin Tunus’un Libya sınırında konuşlanma ve Libya’ya askeri sevkıyatını buradan yapma talebini geri çevirdiği belirtildi.

ERDOĞAN ‘İNANÇLIYIM’ DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 25 Aralık’ta Tunus’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek burada Tunuslu mevkidaşı Kays Said’le bir araya gelmiş, ikili görüşmede Libya konusu ele alınmıştı.

Erdoğan, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında “Libya’da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara, Tunus’un çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı inancındayım” ifadelerini kullanmıştı.