Tüm Emekliler Sendikası mahkeme kararı ile kapatıldı

Ankara Valiliği tarafından, Tüm Emekli-Sen hakkında ‘faaliyetlerinin durdurulması’ istemiyle açılan davada mahkeme, sendikanın kapatılmasına karar verdi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Daha önce üst mahkemede bu davayı kazanmıştık, yeniden kazanacağız” denildi.

Tüm Emekliler Sendikası mahkeme kararı ile kapatıldı

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, sendikanın mahkeme kararıyla kapatıldığı belirtildi.

Kapatma kararına tepki gösterilen açıklamada, “Ankara Valiliği Ankara İş Mahkemesi’nde sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması için dava açmıştır. Mahkeme temyiz yolu açık olmak üzere, Sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir” ifadeleri yer aldı.

“Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz” denilen açıklamada, “Bu karar emeklilerin sendikal örgütlenmesine çıkarılan ilk engel olmadığının bilinciyle, bu güne kadar karşılaştığımız engelleri nasıl aştıysak nasıl hukuksuzluklara karşı mücadele ettiysek bu engeli de aşacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu engeli aşacak örgütlü gücümüz, mücadele birikimimiz mevcuttur” denildi.

”KAZANMIŞTIK, YENİDEN KAZANACAĞIZ”

Sendikadan yapılan açıklamada, “Daha önce üst mahkemede bu davayı kazanmıştık, yeniden kazanacağız. Çünkü sadece hukuken değil; sosyal, siyasal, tarihsel olarak da haklıyız. Hem hukuksal olarak hem de örgütlü olduğumuz her yerde mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz” denilerek yaşanan hukuki süreçler şu şekilde anlatıldı:

“Hepinizin bildiğini üzere daha önce Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekliler Sendikasının kapatılmasına karar verilmişti. Bu karar Ankara İdare Mahkemesine dava edilmiş, ilk derece mahkemesi davayı reddetmiş olmasına rağmen Bölge İdare Mahkemesi haklılığımızı kabul etmiş ve Türkiye’de herkesin izin almaksızın kayıtsız ve şartsız olarak sendika kurabileceği yönünde hüküm kurmuştu.

Bugün ise Ankara Valiliği Ankara İş Mahkemesinde sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması için dava açmıştır. Yargılama; deliller toplanmaksızın yapılmış ve hatta valiliğin anlaşılmayan, sendikal eksikliklerin neler olduğunu belirtmeyen dilekçesini açıklanmasını istemiş olduğumuz halde tüm taleplerimiz reddedilerek tamamen Valiliğin talebi doğrultusunda karar verilmiştir. Mahkeme temyiz yolu açık olmak üzere, Sendikamızın kapatılmasına ancak yasal süreçler tamamlanıncaya kadar faaliyetlerimize devam edebileceğimize hükmetmiştir.

Bir kez daha ülkemizdeki hukuk sisteminin noter sistemine dönüştürüldüğü tescil edilmiştir. Düzenin, siyasal iktidarın ve sarayın uygulamalarına karşı durmak, hakkımızı aramak, hak ettiğimizi istemek, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak ve barış istemek demek ki kapatılmamıza gizli gerekçe olmaktadır”

DAVA HUKUKSUZ VE YASALARA AYKIRIDIR

Tüm Emekliler Sendikası Merkez Yürütme Kurulu’nca yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Bugün ülkemizdeki hukuksuzluğa bir yenisi daha ekleniyor.

Şubat 2017 tarihinden bu yana faaliyet gösteren, mahkeme kararıyla kütük sıra numarasını alan sendikamız Tüm Emekliler Sendikasına kapatma davası açılıyor.

Kuruluşu, faaliyetleri, örgütlenmesi Türkiye’nin de taraf olup imzaladığı, dolayısıyla yasa hükmünde olan uluslararası sözleşmelerle anayasal güvence altına alınmış, kapatılmak istenen sendikaların lehine sonuçlanmış sayısız mahkeme kararları olmasına rağmen, Ankara Valiliği hukuk tanımaz anti demokratik bir yaklaşımla dava açıyor.

Biz sendika olarak bu davanın hukuksuz olduğunu, yasalara aykırı olduğunu biliyoruz.

Biliyoruz ki,

Bu dava Tüm Emekli Sen’in yürütmüş olduğu ve 13 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren hak alma mücadelesine karşı açılmıştır.

Barış isteyen, kardeşlik isteyen Tüm Emekli Sen’e karşı açılmıştır.

Ülkemizdeki bütün değerlerde pay sahibi olan emeklileri açlığa mahkum eden zihniyetle mücadele eden Tüm Emekli Sen’e karşı açılmıştır.

Bütçeden emekliler için ayrılan payın artırılması için mücadele eden Tüm Emekli Sen’e karşı açılmıştır.

Bu dava sağlık hizmetlerinde emeklilerden alınan katkı payları kaldırılsın diyen Tüm Emekli Sen’e karşı açılmıştır.

Bu dava “demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” diyen Tüm Emekli Sen’e karşı açılmıştır.

Sendikalar dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de emekçilerin, çalışanların ve emeklilerin hak arama ve hak alma örgütleridir.

Hak mücadelesi yaparken sadece ve sadece üyelerine ve haklı mücadelelerine güvenirler. Oradan aldıkları güçle mücadelelerini sürdürürler.

Bizler mücadelemizi sadece emeklilerin hak mücadelesi ile sınırlı görmüyoruz. Ankara Valiliğinin hukuk dışı tutumuna karşı da mücadele ediyoruz.

Ankara Valiliğinin hukuk tanımaz tutumu bizim sendikal örgütlenmemizin önünde bir engel olamaz.
Var oluşunu kendi üyelerine ve 13 milyon emeklinin fiili ve meşru demokratik mücadelesine dayandıran Tüm Emekli Sen hak alma ve emek demokrasi barış mücadelesine her şart altında devam edecektir. 30 Eylül 2020

Tüm Emekli Sen Kapatılamaz

Yaşasın Tüm Emekli Sen

Tüm Emekliler Sendikası Merkez Yürütme Kurulu