'TÜİK müdürleri bari gitmeden fiyat aldıkları ucuz marketleri açıklasaydı'

""Oysa görevden alınan arkadaşlar gayet başarılıydı. Geçen yıl ortaya koydukları performans göz yaşartıcıydı."

'TÜİK müdürleri bari gitmeden fiyat aldıkları ucuz marketleri açıklasaydı'

Son dönemde ekonomiyle ilgili açıkladığı verileri oldukça tartışma yaratan Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK), 10 bölge müdürü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla görevden alınmıştı.

Başında Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürünün kocası Muhammed Cahit’in Şirin bulunduğu TÜİK’te görevden alınan müdürlerle ilgili bugün Sözcü yazarı Murat Muratoğlu “İstatistik Kurumu ile Türkiye daha mutlu!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları üzerinden alaylı bir dil kullanan Muratoğlu, görevden alınan isimler için “Bari gitmeden fiyat aldıkları ucuz marketlerin listesini açıklasalardı” dedi.

Yazıdaki ilgili bölüm şöyle:

“Oysa görevden alınan arkadaşlar gayet başarılıydı. Geçen yıl ortaya koydukları performans göz yaşartıcıydı.

Fiyatlar artıyor, TÜİK bir araştırıyor, artmamış! Bırakın enflasyonun yükselmesini, resmen düşmüş! Rahatlıyorduk haliyle…

★★★

Her şeye her ay çift haneli zamları yapıştırıp, yıllık enflasyonu tek haneye indirdiler!

Kilosu 20 liraya beyaz peynir bulup enflasyon sepetine yazıyorlardı. Sofralarımızın vazgeçilmezi varil fiyatlarındaki düşüş ile bizi hiç üzmüyorlardı.

Bari gitmeden fiyat aldıkları ucuz marketlerin listesini açıklasalardı. Bugüne kadar yazdıkları fiyattan et, süt bulabilen çıkmadı.”