TTK Başkanı'ndan açıklama üstüne açıklama: Cumhurbaşkanımız 'İstifa et' derse ederim

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim" dedi.

TTK Başkanı'ndan açıklama üstüne açıklama: Cumhurbaşkanımız 'İstifa et' derse ederim

Afyonkarahisar’da düzenlenen bir panelde “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” açıklaması büyük tepki toplayan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı:

Cumhurbaşkanı’nın istemesi halinde istifa edeceğini belirten Yaramış şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımıza ‘karışmış’ kelimesini yanlış kullandığımı anlatan bir metin yazdım. Kendisinden de bu cümleyi yanlış kullandığımı ilettim ve pişmanlığımı dile getirdim. Ne ifade etmek istediğimi, düşüncemi yanlış ifade ettiğimi, aslında düşüncemin ne olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştım. Karışmış kelimesinin sürçi lisan olduğunu ifade ettim. Bilgi yazısı hazırlayarak ilgili makamlara gönderdim. Ben Sayın Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü kararını saygıyla karşılarım. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile buraya tayin oldum, o tayin etti, o aldığında hiç üzülmem. Görevim hizmetim buraya kadarmış derim. Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum.”