TTB'den 'Sağlıkçılar bizi sıkıntıya soktu' diyen Vali'ye yanıt

TTB, sağlıkçılara "Kendilerini koruyamadılar, bizi sıkıntıya soktular" diyen Zonguldak valisine yanıt verdi.

TTB'den 'Sağlıkçılar bizi sıkıntıya soktu' diyen Vali'ye yanıt

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Zonguldak Valisi’nin koronavirüs vakasına yakalanan sağlık emekçileri için “İlişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular” sözlerine yanıt verdi.

TTB, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a “Zonguldak’ta ZAMANINDA; hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı ve uzman hekim desteğini sağlamayan, koordinasyonu iyi yapmayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların hiç kabahati yok! Hastalanıp Covid-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?” diye sordu.

TTB’nin açıklaması şöyle:

“Zonguldak Valisi, 567 Covid-19 vakasının 137’sinin sağlık çalışanı olduğunu ve bu kişilerin kendilerini korumayarak salgınla mücadeleye zarar verdiklerini açıkladı!

Zonguldak’ta ZAMANINDA; hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı ve uzman hekim desteğini sağlamayan, koordinasyonu iyi yapmayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların hiç kabahati yok! Hastalanıp Covid-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?

Sağlık çalışanları en önde salgınla mücadele ederken onları koruma sorumluluğu olanlar bunu bir yük olarak göremez. Zonguldak Valisini salgın mücadelesinde kabahatli aramayı bırakıp sağlık çalışanlarından özür dilemeye, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanını üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.”

Vali ne demişti?