TTB'den Bakanlığa 'krizi birlikte yönetelim' çağrısı

Türk Tabipler Birliği, koronavirüs ile ilgili basın toplantısında Sağlık Bakanlığı'na "Krizi beraber yönetelim. Halkın gözü kulağı bizde, bulguları tabii alıyoruz ama bu kriz merkezi yönetilemez," çağrısında bulundu.

TTB'den Bakanlığa 'krizi birlikte yönetelim' çağrısı

Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, koronavirüs salgını hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Adıyaman açıklamasında, “Hasta sayısının bize belirtilen 18 kişiden çok daha fazla olduğuna dair duyum alıyoruz. Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Krizi beraber yönetelim. Halkın gözü kulağı bizde, bulguları tabii alıyoruz ama bu kriz merkezi yönetilemez. Koordinasyonlu yürütmemiz gerekli.” dedi.

Adıyaman, açıklamasında, “Sokağa çıkma yasağını önermiyoruz. Önlemler alındığı sürece böyle bir şeye gerek yok diye düşünüyoruz. Daha önce de açıklamıştık. Sağlık bakanlığı 18 diyor ama TTB’nin her yerde kolları var. Bizim aldığımız duyumlar hasta sayısının daha fazla olduğu ve test sonuçlarının pozitif geldiği ama bunların bu 18 kişilik grupta olmadığı yönünde” ifadelerini kullandı.

Umreye gidişlere baştan izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Adıyaman, ibadetlerin bir süre bireysel olarak yapılması gerektiğini söylerken “Virüsün yayılmasını engellemek için gerekirse ulaşım, eczane, bakkallar dışında tüm iş yerleri geçici olarak kapatılmalıdır.” dedi.

Adıyaman, önlemlerin zamanında alınmaması durumunda salgının yaratacağı bilançonun katlanarak artacağı konusunda uyarı yaptı.