TTB duyurdu: Bir günde 5 sağlık emekçisi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir günde Covıd-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısını 5 olarak açıkladı.

TTB duyurdu: Bir günde 5 sağlık emekçisi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 1 günde 5 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 14 Ekim’de yaptığı açıklamada “Sağlık çalışanları içinde testi pozitif olanların sayısının 40 bini geçtiğini ve 107 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini” bildirmişti.

TTB tarafından paylaşılan, ‘Tükeniyoruz’ vurgulu açıklamalarda, sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının koronavirüs salgınından korunmak için yeterli önlemlere sahip olmadığı sık sık dile getirildi.

TTB son sosyal medya paylaşımında 1 günde 5 sağlık emekçisinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

TTB tarafından yapılan paylaşımlarda; Van Eğitim Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde otomasyon görevlisi olarak çalışan Ferhat Gencer, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi personeli Harun Dönmez, İstanbul’da iş yeri hekimi olarak çalışan doktor Salih Kanlı, Batman’ın Sason ilçesinde ebe olarak çalışan Yasemin Çolak ve Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Dr. Turan Yıldırım koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.