TSK ve İsrail ordusu Suriye'de eş zamanlı operasyon mu yapıyor?

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, İsrail’in saldırısıyla eş zamanlı olarak, bir Türk askeri konvoyunun Oğulpınar mevkiinden Suriye toprakları doğru geçiş yaptığını iddia etti.

TSK ve İsrail ordusu Suriye'de eş zamanlı operasyon mu yapıyor?

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, İsrail’in saldırısıyla eş zamanlı olarak, saat gece 02:00’de bazı askeri ve zırhlı araçları içeren bir Türk askeri konvoyunun Oğulpınar mevkiinden Suriye toprakları doğru geçiş yaptığını iddia etti.

Suriye Ordusu Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada,  “Türk askeri konvoyu, Suriye Arap Ordusunun ilerleyişine engel olmak, İdlib ilinde sivilleri ablukaya alan, rehine ve canlı kalkan olarak kullanan başta ‘Nusra Cephesi’ olmak üzere teröristleri korumak için Benniş, Maarrat Masrin, Teftenaz Beldeleri arasındaki hat üzerinde yayıldı” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Tekfirci terörü destekleyenlerin tümünün çabaları kahraman askerlerimizin Suriye’nin tüm topraklarını silahlı terörist örgütlerden temizleyene kadar sahadaki görevlerini yerine getirmekten alıkoyamayacak”

İSRAİL’DEN SURİYE’YE HAVA SALDIRISI

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre Suriye hava savunması, başkent Şam’ı hedef alan füze saldırılarını durdurdu.Haberde, kentin batısında patlamaların meydana geldiği kaydedildi. Olaya dair görüntüler, bir dizi sosyal medya hesabı tarafından paylaşıldı.

Askeri bir kaynak hava savunma güçlerinin iki hava saldırısı dalgasına başarıyla karşı koyduklarını belirtti.

Askeri kaynak hava saldırıları dalgasının ilkinin saat 01:12 sularında başladığını ve Şam kırsalında bir kısım askeri mevkileri hedef aldıklarını söyledi. İkinci saldırı dalgasının ise saat 01:41 sularında başladığını ifade eden askeri kaynak; Dera, Kunaytra ve Şam kırsallarında askeri mevkileri hedef aldıklarını sözlerine ekledi.

Askeri kaynak söz konusu saldırıların İsrail savaş uçakları tarafından işgal altındaki Golan ve Güney Lübnan hava sahaları üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti.

Her daim teyakkuzda olan hava savunma güçlerinin füzelere başarıyla karşı koyduklarını belirten askeri kaynak; düşman füzelerin büyük çoğunluğunun hedeflerine ulaşmadan önce havada imha edildiklerini söyledi. Askeri kaynak askeri mevkilere düşen birkaç füze neticesinde 8 askerin isabet aldığını açıkladı.

Askeri kaynak, İsrail’in son süreç içinde Suriye ve halkına yönelik savaşta taşeron olarak kullanılan radikal teröristleri kurtarma amaçlı saldırılarını tırmandırdığına dikkat çekerek; İsrail’in bu saldırılarının İdlib ve Halep kırsalında ağır kayıplara uğratılıp yok edilen teröristleri kurtaramayacağının altını çizdi.