Trump'tan 'tedavi' önerisi: Dezenfektan enjekte edemez miyiz?

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs tedavisi için deri altına dezenfektan enjekte etmenin işe yarayıp yaramayacağının araştırılmasını önerdi.

Trump'tan 'tedavi' önerisi: Dezenfektan enjekte edemez miyiz?

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da düzenlenen koronavirüsle mücadele konulu basın toplantısında Covid-19 hastaları için akıl almaz bir öneride bulundu.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Müşaviri William Byran, koronavirüsün güneş ışığında ya da ısı ve nem arttıkça daha hızlı yok olduğuna dair gözlemlerini açıkladığı sunumda “Virüs en hızlı güneş ışığında ölüyor” dedi.

Trump ise bunun üzerine ışığın “bedenin içine” uygulanıp uygulanmayacağını merak ettiğini belirterek “Bedeni çok yüksek miktarda ultraviyole ye da çok güçlü bir ışığa maruz bırakmanın ya da vücuda dezenfektan enjekte edilmesinin yollarını aramayı” önerdi.

“Dezenfektanın bir dakikada (virüsü) öldürdüğünü anlıyorum. Acaba vücuda zerk etmenin bir yolu var mı ya da bir tür temizlik yapmanın yolu?” diyen Trump, “akciğerlere çok yüksek miktarda dezenfektan enjekte etmeyi araştırmanın kendisine ilginç geldiğini” söyledi.

Bryan bu sözler üzerine yorum yapmadı.