Trump'tan protestolara karşı 'ordumuz göreve hazır ve istekli' açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd için yapılan eylemlerin bastırılması için ''Ordumuz göreve hazır ve istekli'' açıklamasında bulundu.

Trump'tan protestolara karşı 'ordumuz göreve hazır ve istekli' açıklaması

ABD’nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd’un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis’te yaşanan protestoların bastırılması için ordunun göreve hazır olduğunu söyledi.

Basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, George Floyd’un ölümünün çok üzücü olduğunu ancak adaletin sağlanacağını dile getirerek sokaklara dökülen göstericilerin Floyd’un anısına saygısızlık yaptıklarını savundu.

Trump, “Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd’un anısını kirletiyorlar. Onun anısı için şiddet son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu, bunlar radikal sol kötü insanlar, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara öğretmek gerek” ifadelerini kullandı.

Trump, Beyaz Saray önünde dün toplanan göstericilerin yeniden toplanması ve güvenlik koridorunu aşması durumunda ‘köpeklerle karşılanacaklarını’ ve ‘Gizli Servis görevlilerinin’ göstericileri hızlıca dağıtacağını söyledi.

Minneapolis’in Demokrat Belediye Başkanı’nı da eleştiren Trump, “Eğer onlar (eyalet yönetimi) çağrıda bulunursa ordumuz (olayları durdurmak için) göreve hazır ve istekli. Oradaki birliklerimiz hızlı bir şekilde oraya intikal edebilir” dedi.