Trump'tan İran'daki suikasta ilişkin paylaşım

ABD Başkanı Donald Trump, İsrailli gazeteci Yossi Melman'ın İran'da suikast sonucu öldürülen Muhsin Fahrizade Mahabadi'ye ilişkin "Ölümü, psikolojik ve mesleki açıdan İran için büyük bir darbedir" sözlerini takipçileriyle paylaştı.

Trump'tan İran'daki suikasta ilişkin paylaşım

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da suikast sonucu öldürülen nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’ye ilişkin İsrailli gazeteci Yossi Melman’ın twitlerini paylaştı.

Trump’ın, Melman’ın “İran’dan gelen haberlere göre Muhsin Fahrizade, Tahran’ın doğusundaki Damavend’de suikast sonucu öldürüldü. İran’ın gizli nükleer programının başındaki isimdi ve Mossad tarafından yıllardır aranıyordu. Onun ölümü, psikolojik ve mesleki açıdan İran için büyük bir darbedir.” mesajını takipçileriyle paylaştı.

Trump’ın paylaşımları, Fahrizade’nin öldürülmesine destek verdiği şeklinde yorumlandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Nisan 2018’de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda, İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Fahrizade’nin adını özellikle belirtmişti.

İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade Mahabadi, başkent Tahran’ın Abserd bölgesinde bugün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Saldırı Mahabadi’yi taşıyan aracın geçişi sırasında bomba yüklü Nissan marka bir aracın infilak ettirilmesi ve araca yönelik ateş açılmasıyla gerçekleştirildi.