Trump'tan Demokratlara 'darbe' suçlaması

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratlara yönelik darbe girişimi suçlamasında bulundu.

Trump'tan Demokratlara 'darbe' suçlaması

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile Demokratları darbe girişiminde bulunmakla suçladı. Trump, 2016 Başkanlık Seçimleri’nde kendisinin seçim kampanyasında “casusluk” yapıldığını öne sürdü.

Eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan’ın notlarında yer alan, 2016 Başkanlık Seçimleri’nde Demokratların adayı Hillary Clinton’ın, dikkatleri kendi e-mail skandalından uzaklaştırmak için Trump’ı Rusya ile ilişkilendirme planı yaptığına ilişkin haberi paylaşan Trump, “Darbe! Uykucu Joe (Biden) ile güzelce konuşmak için artık çok geç. Oy kullanın.” sözlerine yer verdi.

Trump, bir diğer paylaşımında “Demokratlar darbe yapmak istedi. Neredeyse ülkemizi yok edeceklerdi. Şu anda doğru bir başkana sahipsiniz. Seçmenler, oyunuzu kullanırken bunları hatırlayın.” dedi.

Demokratların bu yılki adayı Joe Biden’ı hedef alan Trump, “Biden yıllardır deli ve herkes bunu biliyor. Basın, geleneksel medya, onun eylemlerini temize çekmeye çalışıyor. Biden’ın düşük IQ’su gibi kötü şeylerin artık basına yansımadığını fark ettim.” ifadelerini kullandı.

Yalan haber yapmakla suçladığı basını eleştiren Trump, “Asıl muhalefet partisi, yalancı haberler yapan medya.” yorumunda bulundu.

Trump’ın paylaştığı Fox News’e ait haberde Kongreye sunulan ancak kamuoyu ile paylaşılmayan eski CIA Direktörü John Brennan’ın notlarında “Clinton’ın dış politika danışmanlarından birinin, Trump’ın itibarını sarsmak için Trump lehine Rusya güvenlik birimlerince faaliyetler yürütüldüğünü iddia ederek bir skandal çıkarılmasını teklif ettiğini ve Clinton’ın da bunu onayladığı” aktarılmıştı.

Brennan’ın notlarında, 28 Temmuz 2016’da Obama’nın kendisine Trump’ın kampanyası ile Rusya arasında herhangi bir ilişki bulunduğuna dair delil toplanmasını istediğinin de yer aldığı ifade edilmişti.